Unitat Muntada

La Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana consta de 13 membres que fan tasques de patrullatge a cavall per al manteniment de la seguretat ciutadana. Accedeixen a zones de la ciutat on altres tipus de patrulles no poden arribar normalment per les característiques del servei.

La unitat es va recuperar l'any 2004 amb motiu de la celebració del 150 aniversari del cos de la Guàrdia Urbana. Aleshores feia 40 anys que la unitat havia desaparegut. La bona acollida de la ciutadania i la coincidència amb la onada de robatoris d'aquell mateix estiu en urbanitzacions i masies de l'entorn, la Unitat Muntada va iniciar funcions de patrulla en aquestes zones. Els agents patrullen com a mesura preventiva en zones rurals, parcs i jardins i també pels carrers de la ciutat durant les nits d’oci.

Les funcions de la Unitat Muntada són les següents:

  • Agents de la Unitat Muntada.Vigilància del medi rural (camins, masos, rieres i barrancs).
  • Vigilància del nucli disseminat.
  • Vigilància dels barris de la ciutat (policia de barri).
  • Vigilància de parcs i zones verdes que permetin l’accés amb els cavalls.
  • Vigilar pel compliment de la normativa mediambiental.
  • Col·laborar amb la unitat UEIR en el manteniment de l’ordre públic.
  • La representació i acompanyament de les autoritats de la corporació municipal als actes públics que es requereixi.
  • La representació de la corporació i del cos de la Guàrdia Urbana als actes públics als que siguin convidats fora del propi municipi.
  • La correcta cura i manteniment dels cavalls, així com el seu entrenament i doma diàries per al correcte desenvolupament de les tasques pròpies de l’especialitat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.