Tecnoparc Reus

Façana de l'edifici del TecnoparcEl parc tecnològic Tecnoparc Reus aprofita l'especial posicionament del coneixement i de les empreses del territori en l'àmbit de la salut i la nutrició. El parc empresarial de base tecnològica ofereix un conjunt de serveis tecnològics que van des del disseny de l'aliment funcional fins als estudis necessaris per a posar-los al mercat.

El parc pretén fomentar l'esperit emprenedor d'aquests sectors econòmics estratègics a través de la transferència de la tecnologia, la incubació d'empreses de base tecnològica i la generació de clústers o estructures en xarxa que dotin als operadors econòmics de la capacitat i flexibilitat necessàries per redefinir-se davant dels reptes que planteja la nova economia.

Per acomplir aquestes fites, el Tecnoparc disposa d'infraestructures tecnològiques i de recerca vinculades a la salut i la nutrició de primer nivell, com ara el Centre en R+D+I en Nutrició i Salut que impulsa el desenvolupament d'aliments funcionals i actua en totes les etapes que condueixen a la seva implantació. El centre té les següents estructures de R+D+I:

  • El Centre Tecnològic en Nutrició i Salut (CTNS), el primer centre especialitzat en tecnologies de la salut i la nutrició d'Espanya. (www.ctns.cat)
  • La seu de l'Institut d'Investigacions Sanitàries Pere Virgili (IISPV), que aglutina la recerca bàsica, clínica i assistencial relacionada amb la nutrició i la salut de la URV, el Grup Pere Mata, el Grup Sagessa i l'Institut Català de la Salut.
  • Unitats mixtes d'investigació universitat-empresa i espais per a activitats de transferència i innovació de la URV.

Al marge d'infraestructures tecnològiques i de recerca, Tecnoparc disposa de diversos equipaments al servei dels emprenedors i les empreses. 

  • L'Edifici Tecnoparc és l'equipament de promoció econòmica de referència del parc tecnològic, acull Fira Reus, un centre de serveis de la Cambra de Comerç, l'auditori Antoni Gaudí (amb capacitat per a 750 espectadors) i la incubadora i centre de negocis Tecnoredessa, amb oficines modulables d'entre 20 i 1.200 metres quadrats gestionades per REDESSA. Més informació a www.redessa.cat
  • El Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID) pensat com una infraestructura facilitadora de l'activitat empresarial vinculada al sector de l'alimentació, la biotecnologia i les noves tecnologies. 

El Tecnoparc suma una superfície de 165 hectàrees entre el parc tecnològic i el seu entorn empresarial.

Més informació al web de Tecnoparc Reus (www.redessa.cat).

Imatge aèrea de l'àmbit del Tecnoparc, que afecta 156 hectàrees

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.