Reus Espais Vius

Logo Reus Espais Vius«Reus Espais Vius» és un projecte de ciutat que vol contribuir a la revitalització estratègica del comerç, incidint de forma específica a aportar solucions a aquelles zones de la ciutat que tenen un major nombre de locals buits.

Aquest projecte inicia la seva actuació als ravals Robuster i Sant Pere mitjançant una estratègia de reactivació d’espais comercials buits que té com a principal objectiu posicionar els dos ravals, convertint-los en referents d’un model de consum d’impacte positiu social i mediambiental, que ofereixi una alternativa de compra sostenible a la ciutat de Reus.

La revitalització estratègica dels dos ravals està basada en la metodologia de reactivació d’espais comercials buits «Espais en Transició», creada i dissenyada per bbintervencions, consultora estratègica guanyadora del Premi Nacional d’Artesania 2019 en la categoria «Impulsa» pel resultat del projecte Espais en Transició Vic, que ha reactivat 22 locals buits del Carrer de la Riera d’aquesta ciutat, convertint-los en botigues taller artesanes i altres negocis singulars i artístics.

La metodologia consta de quatre fases principals en el procés de reactivació:

  • Identificar i definir l’estratègia en funció de la zona a intervenir.
  • Posar en valor l’espai buit, mitjançant propostes temporals.
  • Negociar i mediar amb tots els agents involucrats en el procés de reactivació. 
  • Implementar nous negocis estratègics a través de la crida i acompanyaments d’emprenedors/es.

Per implementar cada una de  les fases s’han dissenyat diferents accions. La primera acció es va fer visible durant el més de juliol de 2021, i ha estat de caràcter participatiu, amb la intenció de connectar el projecte amb la ciutadania de Reus.

Reactivem Reus

Reus Espais Vius és un projecte impulsat per la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, emmarcat dins una de les seves línies de treball: cercar accions innovadores per donar una imatge més atractiva a alguns dels carrers davant la presència de locals buits i així permetre activar i obrir nous espais comercials i del Pla de Reactivació Econòmica i Social Reactivem Reus. 

I tu, com transformaries el món?

La primera intervenció del projecte Reus Espais Vius es realitza als Ravals de Robuster i de Sant Pere. Gràcies per la vostra participació!

Clica per anar a Com transformaries el món

Vídeos Relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.