L'Art transforma els ravals

L'art transforma els ravals

El projecte de Reus Espais Vius per a la revitalització estratègica del comerç continua amb la proposta “L’Art transforma els Ravals”. 

Es tracta d'una ruta artística que exposa intervencions a 18 aparadors dels ravals de Sant Pere i Robuster. L’exposició ve inspirada per la campanya participativa “Com transformaries el món?”, que va recollir més de 1.200 propostes de la ciutadania per incidir en la transformació com a idea per generar un canvi positiu en l'àmbit social en l'espai urbà i desenvolupament econòmic, implicant a la ciutadania en el muntatge de la proposta artística participativa.

Art i consciència

Cada aparador explica un concepte relacionat amb una problemàtica medi ambiental o social i les obres s’han realitzat a partir dels residus que generem les persones en la nostra quotidianitat.

La proposta artística s’ha treballat sota la direcció creativa de la Meritxell Perpinyà amb un disseny que pren com a fil conductor l’art que transforma, on els i les artistes locals s’han inspirat en les respostes dels ciutadans de Reus per intervenir els aparadors artísticament.

L’exposició i ruta pels aparadors es podrà visitar fins que els locals es vagin emplenant amb nous negocis.

Inauguració

Dissabte, 13 de novembre, a les 12 h, s'inaugura la ruta amb intervencions a 18 aparadors dels ravals de Sant Pere i Robuster.

Guia per seguir la ruta d'aparadors

 1. Nuri Mariné, pintora i muralista. Hotel Gaudí.
 2. Oficina de l’Ajuntament. Rv. Robuster 43. Hi haurà una exposició de fotografies dels locals abans i després de llogar-los.
 3. Gerard Valls, especialista en joiera artística i gravat sobre metalls. Rv. Robuster 41. Obra: La Mort en Rose.
 4. Vicent M. Anglès, especialitzat en escultura i en investigació en el camp de l’art sonor. Rv. Robuster, 39. Obra: Llindars
 5. Ariadna Parreu i Pau Magrané, especialistes en disseny, dibuix i animació. Rv Robuster, 29. Obra: Fruit
 6. Càmbium, col·lectiu format per l’Arnau Casanoves i l’Alba Domingo. Rv. Robuster 23 local1. Obra: Arrels
 7. Irene Cases, especialista en disseny i il·lustració. Rv. Robuster 23 local 3. Obra: La Matriu
 8. Morgana Ávila, especialista en creació d'obres d'art en suport tèxtil de seda. Rv Rv. Robuster 21 local 2. Obra: la Hipocresia Social
 9. Ares, escultor. Rv. Robuster 22. Obra: Ànimes
 10. Alumnes del col·legi Sant Josep. Rv. Robuster 13
 11. Verònica Moragas, fotògrafa. Rv. Robuster 11
 12. Alumnes de l’Escola d’Art. Rv. Sant Pere 5. Obra: Tomba el Raval
 13. Esther Ferrando, l'escultura, la fotografia i les instal·lacions multimèdia. Rv. Sant Pere 19. Obra: Desitjos de blaus per transformar el món
 14. Alina Ballester, especialista en pintura, il·lustració i gràfica publicitària. Sant Pere, 8
 15. Fina Veciana, pintora i artista multidisciplinària. Rv. Sant Pere 18. Obra: Balanceig
 16. Helena Cortés, especialista en Arquitectura Efímera i Interiorisme. Rv. Pere 20 local 1
 17. Cristina Gómez, experta en gràfica publicitària, arts plàstiques i disseny. Rv. Sant Pere 22. Obra: #Reutiliza #Rediseña #Reducetuhuella
 18. Futerri Art, expert amb disseny gràfic corporatiu, publicitari, web, multimèdia, audiovisual i decoratiu. Plaça de la Sang 1A. Obra: Egocentrisme.
Vídeos Relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.