Ajuts Reus Espais Vius

Ajuts Reus Espais ViusLa regidoria d’Empresa i Ocupació anuncia una línia d'ajuts per revitalitzar comercialment els ravals Robuster, de Sant Pere i de Martí Folguera i a l’entorn del Pallol, inclosa la plaça de la Puríssima Sang, el carreró del mateix nom i les Galeries Nou Centre. La subvenció, dirigida a les persones emprenedores que apostin per obrir un nou negoci d’impacte social i mediambiental positiu als locals buits dels ravals, compta amb una dotació econòmica de 250.000 euros i es finançarà fins el 50% de la inversió amb un topall de 20.000 euros.

Els ajuts no són només econòmics, també inclouen un programa d’assessorament i acompanyament a les persones emprenedores que apostin per obrir els seus negocis en aquest eix comercial.

Es valoraran indicadors en tres àmbits. Alguns exemples de cada àmbit són els següents:

ÀMBIT SOCIAL

  • Contractació preferent de persones de col·lectius prioritaris: dones, persones en risc d'exclusió i joves de 18 a 29 anys.
  • Ús de proveïdors de serveis o productes de desenvolupament sostenible.
  • Polítiques d’igualtat de gènere.

ÀMBIT MEDI AMBIENTAL

  • Projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible amb baix impacte ambiental i impacte positiu
  • Utilització de materials reciclables, eficiència energètica, reducció de consum d’aigua, reducció de residus, etc.

ÀMBIT ECONÒMIC

  • Disposar d'un mínim de proveïdors de productes i serveis de proximitat i/o comerç just.
  • Fer difusió explícita de l’origen dels productes i serveis que s’ofereixen.
  • Incorporar la innovació tecnològica
  • Incorporar elements d’economia circular

La valoració dels projectes es farà amb un sistema de puntuació. Cada indicador tindrà un valor d’un punt i seran necessaris un mínim de 3 punts per cada àmbit (social, ambiental i econòmic). El mínim de punts necessaris serà de 9.

Tràmit per sol·licitar la subvenció

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.