Com transformaries el món?

Procés d'elaboració dels globus terraqüis amb Nuri Mariné i Cristina Ferré
Procés d'elaboració dels globus terraqüis amb Nuri Mariné i Cristina Ferré
Procés d'elaboració dels globus terraqüis amb Nuri Mariné i Cristina Ferré
Procés d'elaboració dels globus terraqüis amb Nuri Mariné i Cristina Ferré
Procés d'elaboració dels globus terraqüis amb Nuri Mariné i Cristina Ferré
Procés d'elaboració dels globus terraqüis amb Nuri Mariné i Cristina Ferré
Presentació de la campanya a El Pallol, a càrrec del regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats
Presentació de la campanya al centre comercial El Pallol

Com transformaries el món amb Reus Espais Vius

Amb aquesta pregunta començava al juliol una acció que convidava a la ciutadania de Reus a reflexionar i formar part del projecte de transformació de Reus Espais Vius i de la revitalització dels Ravals Robuster i Sant Pere.

Es convidava a tothom a introduir les seves respostes dins de globus terraqüis distribuïts a diversos espais de la ciutat, dissenyats i elaborats per les artistes Nuri Mariné i Cristina Ferré. Durant els mesos d’estiu també es van crear globus terraquis de petit format que es van anar distribuint per diversos espais de la ciutat i amb la col·laboració de diverses entitats i activitats d’estiu per a infants i joves. Finalment, el divendres 17 de setembre, l'espectacle de música i dansa «Ravals en dansa» va servir per cloure la campanya "Com transformaries el món?".

De totes les respostes recollides se n’escolliran algunes que seran interpretades i transformades en intervencions artístiques creades per artistes locals i que s’ubicaran als locals comercials buits del Raval Robuster i Raval Sant Pere.

Moltes gràcies a totes les persones que hi heu participat!

Com transformaries el món? Algunes reflexions

  • Una tercera part del menjar que cuinem es llença. Aprofitant els aliments cuidem el planeta.
  • Cada minut es ven un milió d’ampolles de plàstic a tot el món. Reciclant 1 ampolla de plàstic guanyes 6 hores de llum.
  • Al 2050 hi haurà més plàstic que peixos als oceans. El consum local sostenible eviita els plàstics de transport, embalatge i envàs.
  • Es necessiten més de 3.000 litres d’aigua per fabricar un texans. Un armari sostenible et cuida a tu, el medi ambient i l’economia local.
Les intervencions artístiques
 
Les intervencions artístiques en aparadors d’espais comercials buits serà una mostra d’art efímer a partir d’un projecte col·laboratiu que generi diàlegs entre creadors i públic.

Aquesta acció donarà pas a la Ruta dels aparadors amb l'objectiu de:

  • Posar en valor els aparadors a través de les intervencions artístiques.
  • Donar visibilitat a la comunitat artística de Reus.
  • Donar a conèixer els ravals Sant Pere i Robuster com una zona comercial amb futur.
  • Donar a conèixer als emprenedors els espais comercials buits disponibles
  • Oferir als ciutadans una proposta d’oci cultural vinculada amb el projecte.
  • Oferir la possibilitat de conèixer iniciatives innovadores i de qualitat artística a nous públics.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.