Blog de l'Arxiu

Cerca al Blog de l'Arxiu
E.g., 10/06/2021
E.g., 10/06/2021
Divendres, 23/04/2021
1 Imatges
Llibres digitalitzats

Aquest Sant Jordi fem accessible en línia dos nous títols de la col·lecció Publicacions de l'Arxiu Municipal de Reus. Concretament Viure sota les bombes. Els bombardeigs a Reus 1937-1939 d'Ezequiel Gort i Salvador Palomar i Sia de tots conegut... Catàleg dels pergamins de l'Arxiu Municipal de Reus.1 (1020 - 1350).

 

[+]
Dijous, 22/04/2021
1 Imatges
Punt de llibre 2021

Us presentem el punt de llibre que hem editat aquest any 2021. Com podreu veure s'hi ha reproduït una caplletra d'un manual notarial de 1574, concretament del notari Olives. Aquest manual es troba dins del fons de l'Escrivania Comuna.

És força habitual - sobretot en manuals notarials d'aquesta època - posar-hi inicials ornamentades. En...

[+]
Diumenge, 21/03/2021
7 Imatges
La poesia al fons Xavier Amorós Solà

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. L'objectiu és recolzar la diversitat lingüística a través de l'expressió poètica i fomentar la visibilització d'aquelles llengües que es troben en perill.

Des de l'Arxiu ens hem sumat a aquesta celebració posant en relleu el fons d'un poeta i prosista...

[+]
Dilluns, 8/03/2021
1 Imatges
Dones i arxius

Amb motiu del dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, aprofitem per presentar-vos una mostra dels fons de dones que custodiem a l'Arxiu. A través dels seus documents es preservarà la seva memòria per a futures generacions.

[+]
Dimecres, 27/01/2021
4 Imatges
Targetó: Deportats reusencs als camps nazis

Dimecres dia 27 de gener a les 18.00 h, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust, Joan Navais ha pronunciat la conferència "Els deportats reusencs als camps nazis".
L'acte s'...

[+]
Dijous, 17/12/2020
4 Imatges
Taula rodona:

Dins la programanació d’actes pel 150 aniversari del Cementiri General de Reus, que va començar el passat 1 de novembre per Tots Sants, s'ha organitzat, aquest dimecres 16 de desembre, a l'Arxiu Municipal,  una taula rodona sota el títol “El liberalisme reusenc i el Cementiri General: 150 anys de Prim i Sardà”.  

...

[+]
Dimecres, 18/11/2020
4 Imatges2 Documents
Cartell de l'acte

Dimecres 18 de novembre, a l'Arxiu Municipal, es va dur a terme l'acte de signatura del contracte de donació del Fons Pere Anguera Nolla. La data, coincidia amb el dia de naixement de Pere Anguera, que ahir hagués fet 67 anys.

Es va comptar amb la presència de Mercè Costafreda, vídua de Pere Anguera,  Montserrat Flores Juanpere, regidora...

[+]
Diumenge, 11/10/2020
1 Imatges1 Documents
Fons Municipal Reus, ref 8282

Un dels documents que es van restaurar en el marc del projecte de preservació i conservació del patrimoni documental municipal, va ser el del document que ens explica que el pintor Joan Illes (o també anomenat en el text Cesilles), reconeix haver rebut 100 florins d'or d'Aragó per part dels jurats de Reus i en nom de la vila dels 330 que havia...

[+]
Divendres, 25/09/2020
16 Imatges
AMRE. Fons Municipal Reus. 2759_Reg 01-002

L'Arxiu Municipal custòdia cartells de l'Ajuntament de Reus, editats per algun servei del consistori. Els cartells, concebuts per ser exposats en públic, informen o comuniquen diferents actes o esdeveniments, siguin festes i concerts, conferències, congressos, jornades, programacions teatrals entre d'altres.

En aquesta ocasió, us...

[+]
Dimarts, 7/07/2020
3 Imatges2 Documents
Presentació de llibre

Dimarts dia 7 de juliol, a les 7 de la tarda, Montserrat Flores, historiadora i arxivera, presenta el seu llibre "Resistir epidèmies al Camp i al Priorat". Un recorregut al llarg de tres segles en el qual podrem conèixer com les nostres avantpassades i els nostres avantpassats van afrontar diversos períodes d'epidèmies.

La presentació...

[+]

Pàgines

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.