Blog de l'Arxiu

Cerca al Blog de l'Arxiu
E.g., 26/11/2020
E.g., 26/11/2020
Dimecres, 18/11/2020
4 Imatges
Cartell de l'acte

Dimecres 18 de novembre, a l'Arxiu Municipal, es va dur a terme l'acte de signatura del contracte de donació del Fons Pere Anguera Nolla. La data, coincidia amb el dia de naixement de Pere Anguera, que ahir hagués fet 67 anys.

Es va comptar amb la presència de Mercè Costafreda, vídua de Pere Anguera,  Montserrat Flores Juanpere, regidora...

[+]
Diumenge, 11/10/2020
1 Imatges1 Documents
Fons Municipal Reus, ref 8282

Un dels documents que es van restaurar en el marc del projecte de preservació i conservació del patrimoni documental municipal, va ser el del document que ens explica que el pintor Joan Illes (o també anomenat en el text Cesilles), reconeix haver rebut 100 florins d'or d'Aragó per part dels jurats de Reus i en nom de la vila dels 330 que havia...

[+]
Divendres, 25/09/2020
16 Imatges
AMRE. Fons Municipal Reus. 2759_Reg 01-002

L'Arxiu Municipal custòdia cartells de l'Ajuntament de Reus, editats per algun servei del consistori. Els cartells, concebuts per ser exposats en públic, informen o comuniquen diferents actes o esdeveniments, siguin festes i concerts, conferències, congressos, jornades, programacions teatrals entre d'altres.

En aquesta ocasió, us...

[+]
Dimarts, 7/07/2020
3 Imatges2 Documents
Presentació de llibre

Dimarts dia 7 de juliol, a les 7 de la tarda, Montserrat Flores, historiadora i arxivera, presenta el seu llibre "Resistir epidèmies al Camp i al Priorat". Un recorregut al llarg de tres segles en el qual podrem conèixer com les nostres avantpassades i els nostres avantpassats van afrontar diversos períodes d'epidèmies.

La presentació...

[+]
Divendres, 12/06/2020
4 Imatges
Coia l'Arxivera

Presentació de Coia l’arxivera

Us presentem el nou personatge que, junt amb Pere l’arxiver donarà a conèixer l’Arxiu als nens i nenes de la ciutat i de la comarca.

Coia l’arxivera ha estat creada per l’il·lustrador reusenc Pere Prats Sobreprere – autor també d’en Pere l’arxiver-. La creació d’aquest personatge...

[+]
Dijous, 11/06/2020
5 Imatges
Presentació del taller: Consells bàsics per a la conservació del nostre arxiu en paper

stauradora-conservadora Anna Ferran ens dóna uns consells bàsics per tal de conservar en el millor estat el nostre arxiu en paper. 

[+]
Dijous, 11/06/2020
12 Imatges
Documents restaurats al CRBMC

L’any 2019 l’Arxiu Municipal va sol·licitar una subvenció per a la restauració de patrimoni documental de la ciutat. El departament de Cultura va subvencionar una part del cost i l’altra la va assumir el propi Ajuntament de Reus. Durant la Setmana Internacional del Arxius, l’Arxiu Municipal ha volgut presentar els documents que s’han...

[+]
Dimecres, 10/06/2020
4 Imatges4 Documents
Conferència Eduard Juncosa

Eduard Juncosa, doctor en Història i politòleg ens parlarà del testimoni documental més antic en que apareix el topònim Reus. El Dr. Juncosa també ha fet la transcripció i la traducció del document (veure arxiu adjunt al final de la pàgina).

Aquest document s'ha restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. El podeu...

[+]
Dimarts, 9/06/2020
1 Imatges
10 anys de les noves instal·lacions de l'Arxiu

El 5 de juny de l’any 2010, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, juntament amb l’alcalde de Reus i el vicepresident del Consell Comarcal, van inaugurar la nova seu de l’Arxiu Municipal de Reus i de l’Arxiu Comarcal del Baix Camp, situat al carrer de Sant Antoni Maria Claret 3. Tot just avui fa 10 anys.

...
[+]
Dimarts, 9/06/2020
1 Imatges
Persones, vides, arxius

El dimarts, 9 de juny, els arxius catalans celebren el Dia Internacional dels Arxius, promogut pel Consell Internacional d’Arxius, un esdeveniment que se celebra arreu del món i que s’allarga durant tota la setmana.

Enguany, els arxius catalans s’han unit per proposar una jornada diferent amb l’objectiu de fer protagonista l’usuari. Es...

[+]

Pàgines

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.