Any Amorós 2023

Reus commemora el centenari del naixement de l'escriptor reusenc Xavier Amorós

Any Amorós, 100 anys

La ciutat de Reus commemora durant el 2023 l'Any Amorós, coincidint amb el centenari del naixement de l’escriptor Xavier Amorós (Reus, 1923 - 2022) Les Biblioteques Municipals de Reus coordinen un extens programa d'activitats que s'organitzen des de l'Ajuntament de Reus i també des d'altres entitats i col·lectius, com el Centre de Lectura, els consorcis dels teatres Bartrina i Fortuny o el Centre de Recursos Pedagògics, entre d'altres.  

La comissària de l'any commemoratiu és Maria Lluïsa Amorós, filla de l’escriptor reusenc i amb una llarga trajectòria professional com a professora de llengua i literatura catalanes i escriptora d’obres reconegudes amb premis nacionals. 

El calendari de l'Any Amorós arrenca el dimecres dia 1 de març de 2023, a les 19:00 h, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, amb un acte a càrrec de la comissiària i d'Elena de la Cruz Vergari, directora de l'editorial Obrador Edendum, que ha publicat l'obra de Xavier Amorós. L'acte està organitzat conjuntament amb els Serveis Territorials de Cultura, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.