Any arquitecte Caselles 2018

Reus ha dedicat l'any 2018 a recordar i estudiar la vida i l’obra de l’arquitecte Pere Caselles Tarrats (Reus, 1864-1936), un dels principals responsables de la transformació urbanística de la ciutat en l’ampli període que va de finals del segle XIX fins al primer terç del XX.

Entre els motius d'aquesta commemoració, hi ha el fet que al 2018 s'escau el 20è aniversari de la Ruta Modernista de la ciutat i també la voluntat d'afegir-se a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural amb aquesta efemèride.

L’Any Caselles es va inaugurar el 13 de març amb una conferència a càrrec del comissari d’aquest esdeveniment, l’arquitecte reusenc i docent als estudis d’Arquitectura La Salle (Universitat Ramon Llull) Anton Pàmies.

Pere Caselles va exercir com a arquitecte municipal entre 1891 i 1930, un llarg període que li va permetre influir directament en el curs de la política urbanística local en un moment en què la puixança econòmica de Reus es va traduir en la construcció d’un gran nombre d’edificis tant privats com públics. Es tracta d’un gran nombre d’edificacions (habitatges, escoles, espais industrials, equipaments municipals...) que seguien les darreres tendències que marcaven els corrents modernista i noucentista i moltes de les quals tenen l’empremta de l’arquitecte reusenc.

Comissari de l'Any Caselles

El comissari de l'Any Arquitecte Caselles ha estat l’arquitecte reusenc i docent als estudis d’Arquitectura La Salle de la Universitat Ramon Llull, Anton Pàmies (Curriculum Vitae Anton Pàmies)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.