Ruta Modernista «Reus 1900»

Ruta Reus 1900

L'Agència Reus Promoció posa en marxa al 2018 la Ruta del Modernisme «Reus 1900», coincidint amb tres esdeveniments importants: d'una banda, la commemoració de l'Any Caselles, dedicat a l'arquitecte reusenc, que posa en valor la figura d'un dels arquitectes més destacats la ciutat, en el marc dels 20 anys de la Ruta del Modernisme de Reus. I també per la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i de l'Any del Turisme Cultural (impulsat per l'Agència Catalana de Turisme).

Què és «Reus 1900»
«Reus 1900» és una proposta innovadora que parteix d'un itinerari turístic ja consolidat: la Ruta del Modernisme de Reus.

Ofereix una visita guiada amb uns continguts rigorosos que es presenten de forma lúdica, atractiva i didàctica; amb l'objectiu d'esdevenir una experiència de turisme cultural de qualitat.

Recorregut

La visita surt de l’escultura del gegant indi situat al costa del pavelló antituberculós del carrer Sant Joan, i segueix el seu recorregut per aquest carrer per conèixer les cases Rull i Gasull, obres de Domènech i Montaner. Seguidament continua per l’avinguda Prat de la Riba per conèixer la història de les Escoles i pel carrer Llovera, la plaça Prim i el carrer Monterols per seguir descobrint els edificis modernistes més emblemàtics. Acaba a la plaça del Mercadal, davant de la casa Navàs.

Durant l’itinerari no es visiten els interiors dels edificis, però els visitants s’apropenn d’una forma molt amena i participativa a les obres modernistes més destacades de Reus, coneixent, mitjançant diferents recursos, la història i les anècdotes més destacades de l’època del Modernisme a la ciutat, en una visita dinamitzada per Còdol Educació.

La Ruta del Modernisme “Reus 1900” és una activitat concebuda principalment per a visitants individuals de proximitat, per a tots els públics, amb una especial atenció al públic familiar.

Quan?
Tots els dissabtes a les 11:30h (durada aproximada de 1 hora i 30 minuts)

Reserva
Cal reserva prèvia, a l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre o trucant al telèfon 977 010 670.

Preus Ruta del Modernisme
Es realitzarà cada dissabte a les 11:30 h.

• Entrada general: 8 €

• Majors de 65 anys: 7€

• Nens de 0 a 8 anys: gratuït

• Nens de 9 a 15 anys: 7€

Consulteu descomptes especials (carnet jove/esdudiant, famílies nombroses/monoparentals..., persones amb certificat de discapacitat, en situació d'atur, membres de l'ICOM entre altres. Així mateix els usuaris de la polsera "Visit Reus" tindran descompte).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.