Any Bofarull 2021

Signatura Any Bofarull

L’Ajuntament de Reus dedica l’any 2021 a l’advocat, arxiver, escriptor, historiador, lingüista i traductor reusenc, Antoni de Bofarull i Brocà, quan es compleixen 200 anys del seu naixement.

Els actes organitzats per commemorar l’Any Bofarull 2021 comencen 14 d’abril amb la conferència inaugural, "Antoni de Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània", a càrrec del Dr. Jordi Ginebra i Serrabou, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, transmesa també en línia. Jaume Massó és el comissari de l'Any Bofarull.

Plafó Any BofarullActes previstos

  • Dimecres 14 d'abril, a les 18 hores, a la sala d'actes de la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós. Conferència inaugural de l'Any, sobre "Antoni de Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània", a càrrec del Dr. Jordi Ginebra i Serrabou, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. L'acte tindrà públic presencial i es transmetrà també per via telemàtica. Al mateix indret, exposició temporal d'obres impreses d'Antoni de Bofarull.
  • Maig, edició d'un flyer sobre la 'Bibliografia d'Antoni de Bofarull i Brocà' consultable a les Biblioteques Municipals de Reus i a la del Centre de Lectura.
  • Juny, programació d'activitats lingüístiques referents a Antoni de Bofarull, organitzades pel Centre de Normalització Lingüística.
  • Juliol i agost, realització de rutes culturals per diversos espais i indrets reusencs, referents a Antoni de Bofarull i la ciutat de la seva època, organitzades per les Biblioteques Municipals de Reus i guiades per Jaume Massó Carballido, comissar de l'Any Antoni de Bofarull.
  • Tardor: acte acadèmic sobre Antoni de Bofarull i l'Arxiu de la Corona d'Aragó, organitzat per l'Arxiu Municipal de Reus i l'Arxiu de la Corona d'Aragó i realitzat a la seu comuna de l'Arxiu Comarcal del Baix Camp i de l'Arxiu Municipal de Reus. Al mateix lloc, exposició temporal de manuscrits del fons documental d'Antoni de Bofarull.
  • Octubre o novembre (dates indeterminades), acte acadèmic sobre Antoni de Bofarull, organitzat pel Centre de Lectura de Reus i realitzat a la sala d'actes de l'entitat. L'acte tindrà públic presencial i es retransmetrà per via telemàtica. Simultàniament, i al vestíbul de l'entitat, exposició temporal d'obres impreses d'Antoni de Bofarull.
  • Tardorhivern (data indeterminada), presentació de la reedició anotada de l'obra Costums que's perden y records que fugen (Reus de 1820 á 1840), d'Antoni de Bofarull (primera edició: Barcelona, 1880), a la seu social de Carrutxa.
  • Dimarts 3 de novembre, descobriment de la placa commemorativa del bicentenari del naixement a Reus d'Antoni de Bofarull, a la façana de l'edifici núm. 37 del carrer de Monterols.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.