Programació Any arquitecte Caselles

Logo Any Arquitecte Caselles
Invitació inauguració Any Caselles
 • Dimarts 13 de març : Conferència inaugural a càrrec d’Anton M. Pàmies, arquitecte i comissari de l’Any Caselles. Palau Bofarull.
 • Exposició sobre l’arquitecte Caselles. Sala Quatre del Museu de la plaça Llibertat. S’exposen objectes i fotografies cedides pels seus familiars, així com plànols originals, reproduccions i fotografies de les seves obres. Del 8 de novembre al 19 de gener de 2019.
 • Ruta Arquitecte Caselles (incloent visites teatralitzades) i edició per part de l’Agència de Promoció de Ciutat del plànol de Reus destacant les obres de l’arquitecte.
 • Cicle de conferències amb ponents de diverses universitats catalanes, pendents de confirmació.
 • La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, també se sumarà a aquests actes amb una exposició i conferència a la seva seu, aprofitant la documentació sobre Pere Caselles que conserva al seu arxiu històric.
 • Exposició de documentació dels fons de l’Arxiu de Reus al mateix Arxiu.
 • Campanya “Apadrina un edifici de Caselles”. Les escoles podran apadrinar un edifici de Pere Caselles tot realitzant treballs a través de qualsevol mitjà gràfic: Instagram, dibuix, contes, una instal·lació efímera... Les escoles Pompeu Fabra, Prat de la Riba i Rubió i Ors podran dedicar el treball als seus edificis (projectats per Caselles, i en concret l’originari en el cas de l’Escola Rubió i Ors), mentre que la resta d’escoles podran optar entre altres edificis públics com l’Estació Enològica, l’església de Sant Joan, Cal Massó, l’antic escorxador que és l’actual Biblioteca Central Xavier Amorós o l’antic Banc d’Espanya (actual Museu de Reus).
 • Activitats des de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp: “Concert per al Record” al Cementiri de Reus, que inclourà una al·legoria de la figura de l’Arquitecte Caselles; una exposició de documentació sobre Caselles a les vitrines del Cementiri General; també, aprofitant les visites teatralitzades al Cementiri General de Reus que es realitzen pel cicle de Tots Sants, s’inclourà una referència especial a aquest personatge.
 • «Memòria d'un edifici: l'Escorxador Municipal de Reus de Pere Caselles»: Taula rodona sobre l'edifici de l'Escorxador Municipal de Reus vist des de diferents punts de vista de diversos testimonis. Dijous, 11 d'octubre de 2018, a la Biblioteca Central Xavier Amorós.
 • Reus Ciutat de la Música 2018: realització d’una part dels concerts d’aquest cicle en diferents espais o edificis projectats per l’arquitecte Caselles (La Palma i Cal Massó, entre d’altres).
 • Conferència «Pere Caselles i Tarrats, l'arquitecte municipal: Reus 1891-1929», a càrrec del sr. Anton Maria Pàmes, arquitecte i comissari de l'Any Caselles. Dimarts, 20 de novembre, a les 19h, a l'Arxiu de Reus (c. Sant Antoni M. Claret).
 • Mostra documental del projecte de l'arquitecte Pere Caselles i Tarrats. Del 20 de novembre  al 20 de desembre. A l'Arxiu de Reus.
Logo Any Arquitecte Caselles
Invitació inauguració Any Caselles

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.