Pressupostos participatius

L’Ajuntament de Reus obre al 2017, i per primera vegada, un procés participatiu per permetre que la ciutadania decideixi sobre els pressupostos municipals. La ciutadania de Reus proposa i decideix a què es destinen 750.000 euros de la partida d’inversions. El termini per presentar propostes s’inicia el 27 de novembre; i el 28 de febrer s’inicia el termini de votació.

Els Pressupostos Participatius se circumscriuen en les polítiques de Govern Obert, amb l’objectiu de promoure i implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, mitjançant un sistema de participació.

Coincidint amb l'obertura del procés, s'estrena la nova eina digital de l'Ajuntament de Reus per a la participació «participa.reus.cat», basada en programari lliure i desenvolupada en obert per articular processos de participació.

Plataforma de participació de l'Ajuntament de ReusD'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.