Recollida de poda

Servei de recollida a domicili de fracció vegetal

Què és la fracció vegetal?

La fracció vegetal (FV) està formada pels residus orgànics d’origen vegetal, susceptibles de degradar-se biològicament. S’estima que pot representar més d’un 5% en pes dels residus municipals.

De les restes de la poda se’n pot fer encoixinats (mulching) que reten la humitat del sòl i eviten el creixement de males herbes, combustible per a calderes de biomassa, compost per fertilitzar el sòl, entre d’altres sortides.

Com funciona la recollida de fracció vegetal? 

1. Les persones interessades han de sol·licitar l’entrega a domicili del sac reutilitzable a través d’un formulari en línia: https://serveis.reus.cat/poda (l’entrega es realitzarà els divendres), trucant al telèfon 977 010 074, o bé recollir-lo a l’oficina de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus (Edifici Mercat Central - 1a planta C/Josep Sardà i Calià, s/n) de 9:00 a 14:00 hores de dilluns a divendres, no cal demanar cita prèvia. Es lliurarà un únic sac per habitatge cada setmana.

2. La recollida es farà un cop per setmana, tots els dilluns. Al formulari electrònic o presencialment a l’oficina s’escollirà el dilluns que es vol realitzar la recollida. La recollida s’ha de programar dins del termini de 15 dies a comptar des de l’entrega o recollida dels sacs reutilitzables.

3. Deixar el sac davant de casa, en un lloc on no generi molèsties al veïnat i sigui accessible per l’equip de recollida, abans de les vuit del matí del dilluns acordat però no abans de diumenge a la tarda.

4. L’equip de recollida s’emportarà la fracció vegetal juntament amb el sac, sempre i quan es compleixin les normes* establertes, quan la fracció vegetal no contingui impropis.

5. Per sol·licitar una nova recollida caldrà tornar a recollir el sac a l’oficina i concertar el dia de recollida.

*Normes 

  • La gespa, les flors i la fullaraca es poden reciclar conjuntament amb la fracció orgànica i dipositar-ho al contenidor d’orgànica (color marró). Aquest servei està pensat per a la recollida de l’esporga d’arbres o arbustos que requereixen trituració.
  • A l’interior del sac no hi pot haver restes de plàstics ni de cap altra fracció, que no sigui 100% vegetal. Tota la matèria vegetal ha de quedar correctament ficada al sac i les branques amb la mínima mida possible per evitar que aquest es trenqui. No poden haver-hi restes vegetals a la via pública. La recollida únicament es realitzarà si la separació està ben feta.
  • El sac s’ha de deixar davant de casa, en cap cas dins de la propietat privada, i en un lloc on no generi molèsties al veïnat i sigui accessible per l’equip de recollida, abans de les vuit del matí del dia acordat però no abans de diumenge a la tarda.

Sol·licitud de recollida de poda per a particulars

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.