R04: Sabies què?

Antoni Gaudí i Misericòrdia

Un dels grans lligams d’Antoni Gaudí amb Reus, la seva ciutat natal, era la devoció que professava a la Mare de Déu de Misericòrdia, com demostra el fet que participés en diferents peregrinacions al Santuari. Destaca especialment la seva participació a la del 1900, que va tenir una significació especial. Per a aquesta ocasió, Gaudí va dissenyar l’estendard que identificava els reusencs que residien a Barcelona, que comptava amb una pintura de l’artista Aleix Clapés. L’estendard es va cremar durant la Guerra Civil, el 1936.

D’altra banda, el 1903 Antoni Gaudí va presentar a la Junta del Santuari un projecte per a la renovació de la façana del temple, que va ser aprovat per la Junta aquell mateix any. El projecte preveia la construcció d’un pòrtic monumental presidit per una gran escultura de la Mare de Déu. Tot i que l’Ajuntament va donar el permís per iniciar les obres, el projecte va quedar aturat tot just iniciar-se els treballs per un conflicte entre els veïns i el consistori que finaliment el va fer inviable. Reus va perdre l’oportunitat de comptar amb una obra signada pel genial arquitecte.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.