R01: Com anar-hi

R01: passeig de ronda

Des del parc del Trenet anem fins al Santuari de Misericòrdia, i des d’aquí enfilem l’av. de Sant Bernat Calbó. L’itinerari ens porta a la pl. del Canal, deixant enrere, a mà esquerra, la pl. d’Europa i els jardins que l’envolten.

Des de la pl. del Canal accedim al recinte del parc de Mas Iglesias, i des d’aquí enfilem l’av. del president Macià i, a continuació, l’av. de Marià Fortuny. Just a l’inici, deixarem a mà dreta la pl. de Pau Picasso i les instal·lacions del Tanatori Municipal. Més endavant, a la cruïlla amb el c. del Roser i la crta. de Montblanc, trobarem a mà dreta l’Institut Gabriel Ferrater, on antigament hi havia l’ermita del Roser.

En arribar a la pl. de Pompeu Fabra enllacem amb l’av. de l’Onze de Setembre. És el moment d’admirar les antigues residències d’estiu recuperades: Mas Miarnau, Mas Sabater i Mas Llevat. Continuen enfilant l’avinguda fins arribar a la cruïlla amb el c. del General Moragas, des d’on avancem en direcció nord pel pont que passa sobre la via del tren fins arribar a la pl. d’Almoster. Des d’aquí, agafarem, a mà esquerra, l’av. del Comerç, i de seguida trobarem, a mà dreta, l’entrada al pg. de la Boca de la Mina. En aquest punt podem desviar-nos de la ruta i recórrer el passeig fins a dalt de tot, és una excursió ben agradable, que ens endinsa en un entorn d’aires romàntics. Pel camí, flanquejat per plataners centenaris, trobarem les entrades dels masos que al llarg del s. XIX van omplir aquest espai de residències d’estiu de la gent benestant. A dalt de tot, a la Boca de la Mina pròpiament, trobarem una zona de pícnic des d’on podrem admirar el recinte de l’Institut Pere Mata. De tornada al punt d’inici, a l’av. del Comerç, continuem en direcció oest passant pel pont sota la vida del tren i deixant a la banda dreta l’accés al barri Gaudí. Arribats a la pl. del Nucli, enllacem amb l’av. dels Països Catalans fins trobar el punt d’inici del recorregut. És una bona passejada que ens permetrà, a mig camí, descansar una estona al parc Gandhi.

En bicicleta

Aquesta ruta també es pot fer en bicicleta tenint en compte les normes de circulació i de civisme. Cal tenir en compte que trobareu carril bici habilitat en un tram de l'avinguda Marià Fortuny i en l'avinguda del Comerç. En la resta del recorregut, si es vol circular en bicicleta, cal fer-ho per la calçada, per la qual cosa s'ha de tenir una precaució especial per la convivència amb la resta de circulació rodada.

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.