R02: Com anar-hi

Des del Santuari de Misericòrdia enfilem el passeig de Misericòrdia fins arribar a la plaça de la Pastoreta. A mà esquerra trobem el Mas Vilanova i, una mica més endavant, l’Escola Teresa Miquel. Des de la Pastoreta, continuem pel passeig Prim fins al camí de Riudoms, on connectem amb el passeig Sunyer. Just abans d’arribar-hi, a la banda dreta, trobem l’edifici de l’antiga fàbrica Bertran, des d’on podem accedir a la plaça de la Cultura de la Pau. Uns metres més amunt arribem a la Biblioteca Central Xavier Amorós i a l’Estació Enològica. Continuem passeig amunt fins a la plaça de les Oques, presidida per l’escultura del Nen de les Oques. A la dreta, deixem el carrer Sant Joan, amb el Mercat Central en primer terme i, uns metres més enllà, les cases Gasull i la casa Rull, actualment seu de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC).

Continuem pel passeig i a la cantonada amb l’avinguda de Prat de la Riba trobem l’edifici de les Escoles Prat de la Riba. Tornem a seguir el fil del passeig, que ens permet observar algun altre edifici singular, fins a la plaça Joan Rebull, amb el grup escultòric que la presideix, des d’on enfilem el passeig Mata. A la banda dreta trobem la fumera de la fàbrica Weger, un element singular que marca el perfil de la ciutat, i després de creuar el carrer Ample, el recinte de la Palma, també a mà dreta.

Continuem pel primer tram de l’avinguda Onze de Setembre fins al carrer del general Moragas, passant pel pont sobre la via del tren, fins a la plaça d’Almoster, des d’on continuem en direcció a Castellvell per la carretera. A la banda esquerra trobem el xalet Serra i els laboratoris Serra, i just al davant, Ca l’Espinós i la plaça de la Fumera, presidida per la imponent fumera del Llevat. Entremig hi ha la plaça de Lluís Buñuel, amb un espai de jocs per a la canalla, i una mica més amunt un petit gimnàs a l’aire lliure on podem descansar una estona abans de continuar amunt o bé desfer el camí en direcció a la ciutat.

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.