R07: Com anar-hi

El punt de partida és l’espai de jocs esportius que hi ha a la cantonada entre el carrer Modest Gené i l’avinguda de Marià Fortuny.  Des del carrer de Modest Gené anem a trobar el carrer de Pere de Lluna, tot just a la primera cruïlla, i el seguim fins trobar, també a una cruïlla de distància, el carrer de Carrasco i Formiguera, que ens portarà fins a la plaça de l’abat Oliba. Des d’aquest punt, continuarem en direcció sud pel carrer de Sant Antoni M. Claret fins arribar a la plaça d’Horts de Miró, on continuarem pel carrer de l’Aigua Nova, i uns metres més endavant pel de M. Antònia Peris fins arribar a l’avinguda de Tarragona. Deixem enrere la visió del campanar que emmarca l’entrada a la ciutat per aquest punt i continuen per l’avinguda Marià Fortuny en direcció sud passant per l’espai de la gasolinera. Continuem uns metres fins trobar la fumera del Gas Reusense. En aquest punt creuarem l’avinguda del president Macià pel pas de vianants i continuarem pel carrer de Sol i Ortega. A la dreta deixarem la plaça de Pau Picasso i les instal·lacions del Tanatori Municipal.

Continuem pel carrer de Sol i Ortega fins a la rotonda que connecta amb el pont de Mas Abelló. En aquest punt girem cap a la dreta pel carrer del Treball i continuem fins creuar l’avinguda de Bellissens. Trobarem una escultura d’un rellotge de sol. Just a l’altra banda, trobarem la cruïlla amb l’avinguda de Josep Pla, a mà esquerra, que continuarem avall, seguint les traces de la via del tren. A mà dreta, deixarem les instal·lacions del camp municipal Mas Iglesias, les de l’Escola Eduard Toda  i una mica més avall l’edifici de l’Institut Roseta Mauri, que reconeixerem pel color groc de les parets. Continuem avall fins arribar a la zona esportiva que hi ha a la cruïlla amb el carrer de Jaume Vidal Alcover. A l’altra banda de la rotonda, podem veure l’edifici de la Biblioteca Pere Anguera. Girem ara cap a la dreta, pel carrer de M. Aurèlia Capmany, fins trobar l’entrada al parc de Mas Iglesias.

Dins del parc de Mas Iglesias trobarem, en primer lloc, la plaça de Ramon Amigó, i just al davant un espai de jocs infantils; al centre, president l’espai, hi ha l’edifici de Mas Iglesias, seu del CIMIR. Darrere del Mas hi ha el parc, que acull les instal·lacions del roserar dedicat a la memòria de Joaquima Gallissà.

Deixem el parc i arribem a l’avinguda de Salou, que seguim en direcció nord per tornar al centre de la ciutat. A mà dreta veiem la silueta inconfusible de la plaça del Canal, a continuació, l’estació d’autobusos. Continuem per l’avinguda del President Macià fins creuar l’avinguda de Bellissens i ens aturem una estona a la plaça de Pau Picasso, des d’on podem admirar novament la fumera del Gas Reusense. Des d’aquí, continuem per l’avinguda de Marià Fortuny fins a la cruïlla amb el carrer Carrasco i Formiguera, just davant de la comissaria de la Guàrdia Urbana, que ens porta altre cop al punt d’inici del recorregut.

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.